Запаси води у двох водосховищах Київщини знаходяться на нижній межі — "Укргідроенерго"

Наразі у Київському та Канівському водосховищах Київщини вода знаходиться на нижній межі, для того, щоб забезпечити роботу АЕС та ТЕС.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник гендиректора з комерційної діяльності ПрАТ "Укргідроенерго" Богдан Сухецький.

За його словами, компанія нині працює за "досить нетиповим режимом роботи". 

"Зазвичай ми влітку накопичуємо наше водосховище, і вже під осінньо-зимовий період, в кінці вересня-жовтня і початок листопада, ми видаємо ті надлишки води, які накопичили. Наразі ситуація дуже змінилась", — розповідає Сухецький.

Він додав, що у відомстві є змінені графіки по ремонтах і АЕС, і ТЕС, тому зараз "Укргідроенерго" виробляє досить багато енергії, як для цього періоду. Проте це не такі великі запаси, як були того року. 

"У нас зараз на нижній межі знаходиться Київське водосховище. Також нижня межа у Канівського, досить добре наповнене Кременчуцьке водосховище", — сказав Сухецький.

Рівні водосховищ формуються Міжвідомчою комісією, вона розраховує усі нормативи, які можуть бути: скільки треба провести води через греблі, скільки води треба залишити у водосховищах.

Сухецький нагадав, що в кінці серпня минулого року "Укргідроенерго" виходило з повністю заповненими водосховищами.

Раніше ми писали, що Кабмін затвердив проєкт з відбудови Каховської ГЕС. 

Три медзаклади Києва обладнають сонячними електростанціями: які саме