забруднення повітря
Ілюстративне фото: unsplash.com

Вдень у неділю, 28 серпня, у столиці відчувається сильний запах гару та спостерігається димка. Причиною цього може бути велика пожежа у Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляє "24 канал".

Ліквідацію пожежі ускладнює сильний вітер. Також журналісти припустили, що однією з причин запаху гару у Києві може бути й те, що жителі Київщини спалюють суху траву.

Поки що офіційного підтвердження інформації та пожежі в Чорнобильській зоні немає.

Як повідомляє пресслужба КМДА, у Київській області сталося загоряння торфу.

"У Вишгородському районі Київської області сталося загоряння торфу. Киянам, особливо мешканцям Оболонського району, рекомендують зачинити вікна і обмежити перебування на вулиці. На місці працює бригада ГУ ДСНС України", — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними сервісу IQAir, який відстежує рівень забруднення повітря, індекс забруднення повітря у Києві становить 107, що набагато вище, ніж в інших українських містах. Концентрація PM2.5 (твердих мікрочастинок) зараз у 7.6 раза вище рекомендованого ВООЗ середньорічного значення якості повітря.

Киянам рекомендують якомога уникати перебування на вулиці. А також користуватися масками, щільно закрити вікна та використовувати вдома очищувачі повітря.

Багаторазові пляшки, реєстр викидів і неймовірно чисте повітря: еко-проєкти у воєнному Києві