Українські захисники

У цій війні проти росії вже загинули майже дев'ять тисяч українських героїв. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на форумі "Захисники. Перекличка". 

"У цій війні беруть участь не тільки військовослужбовці й не тільки ті, хто взяв до рук зброю. Наші маленькі діточки, які зовсім ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час. Вони дійсно нічого не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту. І захисту як там, біля Соледара, біля Бахмута, біля Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронт і, можливо, входить до тих майже дев'яти тисяч героїв, які загинули", — сказав Залужний під час своєї промови. 

Він додав, що зараз Україну зі зброєю в руках від російських окупантів загалом захищають близько мільйона бійців.

Відзначимо, що кількість загиблих цивільних в Україні внаслідок російського вторгнення наразі невідома. Станом на кінець липня, за даними Управлінні Верховного комісара ООН із прав людини, було достеменно відомо про 5237 вбитих мирних жителів і 7035 поранених. Серед загиблих на той час було щонайменше 348 дітей, а серед поранених — 560.

Однак в ООН визнали, що реальні цифри можуть бути значно вищими, оскільки інформація з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, надходить із затримкою. Також усі повідомлення про загиблих потребують підтвердження.

На Хрещатику можна побачити "парад" російської техніки