Заказник "Троєщинські луки" площею 375 гектарів остаточно захистили від забудови

Касаційний суд виніс остаточне рішення щодо ландшафтного заказника місцевого значення "Троєщинські луки", площею 381 га. Тепер цю територію захищено від забудови, повідомили у Київраді. 

Заказник "Троєщинські луки" створили у 2020 році за ініціативи депутатки Київради Олесі Пинзеник та Київського еколого-культурного центру для захисту червонокнижних рослин та тварин. 

"У комплексі зі справжніми луками на території заказника на знижених зволожених ділянках та ділянках прилеглих до Верхнього Вигурівського озера сформувались болотисті луки. Тутешня флора та рослинність дуже багаті та різноманітні", — зазначила Пинзеник.

Як розповіли у КЕКЦ, судове засідання ініціювали забудовники з "Нової України". Вони подали позов, аби забрати територію заказника під зведення будівель. Однак Київрада та Київський еколого-культурний центр виграли апеляцію в Касаційному суді. Судова справа тривала два роки. 

Нагадаємо, КМДА ухвалила створення чотирьох заказників у Києва, а саме "Вікова діброва", "Труханів-острів-1", "Коручка" та "Ліс орхідей".

Кургани та заказники: на Київщині створили 8 нових заповідних об'єктів