Instagram анонсував нову фунцію цензури
Фото: Unsplash

Американська корпорація Meta працює над створенням додаткового фільтра в Instagram, який автоматично буде приховувати оголені фото в особистих повідомленнях користувачів. Про оновлення написав інсайдер Алессандро Палуцці.

Особливістю нововведення називають обов'язковий захист від третіх сторін. Це означає, що навіть розробники соціальної мережі не матимуть доступу до світлин такого типу і не зможуть їх бачити. 

Ми тісно співпрацюємо з експертами, щоб переконатися, що ці нові функції зберігають конфіденційність людей, водночас даючи їм можливість контролювати повідомлення, які вони отримують.

Анонсована функція зараз лише на первинній стадії розробки, але вже відомо, що в майбутньому кожен користувач зможе по бажанню знайти й ввімкнути її в налаштуваннях додатка. 

Варто зазначити, що нововведення не буде повністю блокувати перегляд фото сексуального характеру, а лише запитуватиме у вас дозволу на показ. Якщо ви його не схвалите, то знімок так і залишиться не переглянутим. 

Також поява такого фільтра обумовлена критикою від користувачів соціальної мережі. Юзери публікували скарги у яких вказували, що під час користування Instagram часто стикаються з "жінконенависницькими домаганнями". Вони заявили про ігнорування розробниками цієї проблеми.

У квітневому звіті Центра протидії цифровій ненависті говориться, що творці додатка не реагують на 90% нюдсів надісланих жінкам, які є публічними особами. 

Існує епідемія жорстокого поводження жінконенависників в особистих повідомленнях. Meta та Instagram повинні ставити права жінок вище за прибуток.
Instagram запускає функцію батьківського контролю