Zaha Hadid Architects створило проєкт павільйонів в Одесі для Expo-2030

Концепцію дизайну для Експо-2030, яку можуть провести в Одесі, створило британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects.

На офіційній сторінці Expo2030odesa в Instagram повідомляють, що акцент в генеральному плані зроблений на відповідальному проєктуванні. Площа забудови — 80 тисяч квадратних метрів. Павільйони пропонують розташувати біля Хаджибейського лиману.

Концепцію дизайну для Експо-2030Планується зберегти та покращувати природні аспекти ділянки для майбутнього використання, а сам проєкт зберегти як спадщину в соціальному та економічному плані.

Концепцію дизайну для Експо-2030Над розробкою разом з Zaha Hadid Architects працювали українські архітектори JKLab Architects та West8, а також іноземні партнери. Концепт називається "Відродження. Технології. Майбутнє".

Концепцію дизайну для Експо-2030Після завершення виставки планується повторно використовувати павільйони по всій Україні як нові муніципальні будівлі.

Крім Одеси серед кандидатів на проведення виставки: Пусан (місто в Південній Кореї), Рим та Ріяд (столиця Саудівської Аравії). Результати відбору оголосять у листопаді 2023 року.

Раніше ми писали, що чилійський архітектор розробив проєкт меморіалу, який створять в Ірпені.

Balbek Bureau створили проєкт меморіалу біля зруйнованого мосту в Ірпені