Загиблого в Маріуполі режисера Мантаса Кведаравічюса розстріляли окупанти
Фото: delfi.lt

Литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, про загибель якого стало відомо на початку квітня, тримали у полоні, а потім розстріляли російські окупанти. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"З’явилася нова інформація про обставини загибелі литовського режисера Мантаса Кведаравічюса у Маріуполі. Він потрапив у полон до рашистів, які згодом його розстріляли", — розповіла омбудсменка.

Вона додала, що тіло Кведаравічюса окупанти викинули на вулицю. Його дружина, ризикуючи життям, вивезла тіло з блокованого міста та повернула його до Литви. Справжню причину загибелі режисера раніше не озвучувала заради її безпеки.

Також від рук російських загарбників загинув журналіст, письменник, волонтер, член Національної спілки журналістів та Національної спілки письменників України Євген Баль. 78-річного чоловіка 18 березня російські військові захопили в нього вдома — у Мелекіному під Маріуполем. Приводом для затримання начебто стали "компрометуючі" фото разом з українськими військовими.

"За три дні його відпустили з жорстокими побоями. 2 квітня Євген Баль пішов із життя. Його смерть стала наслідком катувань, яким піддали журналіста-ветерана російські окупанти", — розповіла Денісова.

Спротив російській окупації, день 46