смог у Києві

Вранці у понеділок, 5 вересня, у Києві спостерігається сильне задимлення повітря. Причиною цього є горіння торфовищ у Київській області.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"За інформацією ГУ ДСНС України у Київській області, триває ліквідація торф’яних пожеж у Вишгородському та Броварському районах", — йдеться у повідомленні.

Мешканцям столиці рекомендують: 

  • закрити вікна вдома;
  • за можливості не перебувати на вулиці;
  • пити багато води;
  • якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

Згідно з даними сервісу IQAir, який відстежує рівень забруднення повітря, індекс забруднення повітря у Києві становить 117. Концентрація PM2.5 (твердих мікрочастинок) зараз у 8,4 раза вище рекомендованого ВООЗ середньорічного значення якості повітря.

Оновлення. ДСНС України повідомляє, що рятувальники Київщини тримають ситуацію із торф'яними пожежами під контролем.

У ДСНС уточнили, що задимлення у столиці спричинене пожежами у с. Соснівка Вишгородського району та у с. Перше Травня Броварського району. Ситуація з гасінням осередків торф’яних пожеж ускладнюється сезонним явищем — метеорологічною димкою.

"Пам’ятайте, хоч і ліквідація пожеж торф’яників — це тривалий процес, проте маленький осередок пожежі на торфовищі ліквідувати легше! Не намагайтеся ліквідувати ці пожежі самостійно — це дуже небезпечно!" — попередили рятувальники.

торф'яні пожежі в Київській областіторф'яні пожежі в Київській області

На Київщині триває ліквідація торф'яних пожеж