Зачинене укриття у Деснянському районі: винних в трагедії судитимуть за недбалість

У Києві судитимуть посадовців, які відповідали за утримання та облаштування укриттів у Деснянському районі. Їх звинувачують у службовій недбалості, яка призвела до трагедії під час ракетного обстрілу Києва у червні 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Рік тому, під час масованої атаки столиці, біля закритого укриття загинули дві жінки та дитина, сім людей отримали травми. Після проведення слідства прокуратура визнала винними директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації, першого заступника голови Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника.

За словами очевидців,  після оповіщення про повітряну тривогу загиблі та травмовані намагались потрапити до укриття у приміщенні Центру первинної медико-санітарної допомоги №3. 

"Люди стукали у двері, щоб їх впустили всередину, однак двері їм не відчинили. Як наслідок, люди загинули та отримали травми на порозі зачиненого укриття", — зазначили у пресслужбі.

Потерпілі надіслали цивільні позови про солідарне стягнення з обвинувачених матеріальної та моральної шкоди в розмірі понад 5 мільйонів гривень. 

Посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Раніше ми писали, що у застосунку "Київ Цифровий можна переглянути мапу укриттів без інтернету.

Скільки сховищ та укриттів відремонтували у Києві за останні два роки