ТЦ на Хрещатику: забудовник намагається скасувати заборону на будівництво

Будівельна компанія "Олімп-ЛТД" на чолі із бізнесменом Михайлом Бродським намагається в судовому порядку скасувати заборону на будівництво п'ятиповерхового торговельного центру із трьома підземними поверхами на вулиці Хрещатик, 23-б. Про це пише "Київвлада".

В липні 2023 року державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) зупинила роботи, які на думку інспекторів велися незаконно. Але забудовник хоче оскаржити це рішення.

Забудовник намагається скасувати заборону на будівництво ТЦ на Хрещатику: що відомоКомпанія підготувала позов до Київського окружного адміністративного суду в якому вимагає визнати протиправними приписи ДІАМ. Суд задовольнив позов й зупинив дію приписів.

У рішенні суду йдеться про те, що зупинка будівництва може призвести до руйнування підпірної стіни з боку вулиці Хрещатик. Оскільки забудовник частково вийняв ґрунт з котловану, стіна може зруйнуватися. Як зазначили у суді, треба або підсилити її, або встановити палі для огородження котловану.

Забудовник намагається скасувати заборону на будівництво ТЦ на Хрещатику: що відомоОтже, наразі будівельна компанія має право ігнорувати приписи ДІАМ і не зупиняти роботи, принаймні до моменту розгляду цієї справи по суті чи до моменту оскарження ухвали про забезпечення позову в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, що на відвідній ділянці зводився п’ятиповерховий торговельний центр із трьома підземними поверхами. Будівництво здійснюється на місці, де раніше розташовувався ресторан "Гімалаї". Проти цієї забудови виступили мешканці сусідніх багатоповерхівок.

На місці закинутого кафе на Хрещатику будують підземні поверхи