Заброшенное здание в Киеве превратили в Центр реабилитации детей и людей с инвалидностью
Фото: kyivcity.gov.ua

В Дарницком районе открыли современный Центр комплексной реабилитации детей и людей с инвалидностью. Раньше здание было заброшенным.

Об этом сообщает пресс-служба КГГА.

Центр станет частью сети заведений реабилитации, фактически покрывающей потребность Дарницкого района. В районе уже работают отделения реабилитации детей с ДЦП и отделения трудовой и профессиональной реабилитации лиц с инвалидностью старше 18 лет. <...> Дети — это самое важное, что у нас есть. И мы должны о них заботиться. А в таком Центре комплексной реабилитации дети с инвалидностью получат все необходимое для лечения и реабилитации.

Фото: kyivcity.gov.uaФото: kyivcity.gov.ua

В новом центре одновременно получать услуги по реабилитации смогут от 35 до 40 детей с инвалидностью. В течение дня — 80-90 детей. 

В центре реабилитации есть диагностическое отделение, отделение арт-терапии, сенсорно-интеграционная терапия, логопедическое и логоритмическое отделение, отделение социально-психологической и физической реабилитации, которые уже начали работать и предоставлять услуги по реабилитации детям.

Заведение оборудовано подъемником и внешним лифтом. Рядом с центром есть инклюзивная детская площадка, кроме того, все надписи в заведении продублированы шрифтом Брайля.

Фото: kyivcity.gov.ua

В ближайшее время столичные власти планируют открыть подобный центр на Оболони, а до конца года — в Подольском, Шевченковском и Деснянском районах.

 

Друзі! Відкрив сьогодні у Дарницькому районі новий Центр комплексної реабілітації дітей та осіб із інвалідністю. Він стане частиною мережі закладів реабілітації, яка фактично покриватиме потребу Дарницького району. - В районі вже працюють відділення реабілітації дітей з ДЦП та відділення трудової і професійної реабілітації осіб з інвалідністю віком старше 18 років. Одночасно отримувати послуги з реабілітації у новому центрі зможуть від 35 до 40 дітей із інвалідністю. Протягом дня - 80-90 дітей. Діти - це найважливіше, що у нас є. І ми повинні про них турбуватися. А в такому Центрі комплексної реабілітації діти з інвалідністю отримають усе необхідне для лікування та реабілітації. Заклад обладнали підйомником та зовнішнім ліфтом для доступності осіб, які пересуваються на інвалідних візках. Поряд із центром також є інклюзивний дитячий майданчик. Усі надписи в закладі продубльовані шрифтом Брайля. У новому центрі реабілітації є діагностичне відділення, відділення арт-терапії, сенсорно-інтеграційної терапії, логопедичне та логоритмічне відділення, відділення соціально-психологічної та фізичної реабілітації, які вже розпочали працювати та надавати послуги з реабілітації дітям. Плануємо, що найближчим часом сучасні центри комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю функціонуватимуть у кожному районі столиці. Наразі місто працює над їх створенням у Деснянському, Подільському, Оболонському, Святошинському, Солом'янському та Шевченківському районах. Зокрема, невдовзі плануємо відкрити новий центр реабілітації на Оболоні. А до кінця цього року - такі ж центри в Подільському, Шевченківському та Деснянському районах.

Posted by Віталій Кличко on Wednesday, January 26, 2022
Долг в четверть миллиона, разочарования и чудеса: о том, как реабилитируют зависимых