Забудовник заявив, що має право обгородити парканом Дніпровську набережну

Забудовник ЖК RiverStone заявив, що має право встановлювати паркан на Дніпровській набережній.

Відповідну заяву опублікувала прес-служба ЖК RiverStone.

Мова йде про скандальний «паркан з солідолом», який обмежує мешканцям Осокорків доступ до набережної Дніпра. Проти цього паркану неодноразово виступали місцеві активісти та міські чиновники. Вперше паркан помітили у січні цього року. Тоді, завдяки зусиллям місцевих активістів, комунальники змогли його демонтувати. Проте, за деякий час забудовник встановив новий паркан, біля якого вже чергувала охорона.

«На темі закритої території житлового комплексу спекулюють псевдоактивісти і політичні партії. ЖК RiverStone і його більш ніж 2000 мешканців (в недалекому майбутньому — 5000) звинувачують у рейдерському (!) захопленні набережної Дніпра. Автори постів і статей використовують досить різкі вирази і образи на адресу мешканців і забудовника, закликають жителів мікрорайону Осокорки ламати паркани, та в що б то не стало, відкрити 400 метрів закритої набережної. Деякий час назад активісти із залученням "Київблагоустрою" навіть намагалися демонтувати частину паркану, який закриває доступ до набережної та парку», — йдеться у заяві забудовника.

Активісти наголошують, що встановлення подібних парканів є незаконним, оскільки порушує статтю 88 Водного Кодексу. Згідно цим положенням, громадяни мають право на  «безперешкодний і безкоштовний доступ до узбережжя морів, морських заток, лиманів і островів у внутрішніх морських водах в межах пляжної зони, до берегів річок, водойм і островів для загального водокористування». Проте забудовник не погоджується з трактуванням закону і стверджує, що огорожена парканом територія є берегоукріпленням (згідно ДСТУ 3517-97) і за тим самим законом, власник може обмежити доступ до цієї споруди.

Раніше ми писали, що на Позняках планують звести торговий центр, через який можуть впасти два житлових будинки.