Забіг Біжу за мову на День Незалежності пройде 24 серпня онлайн: причина

На День Незалежності у Києві планували забіг "Біжу за мову" від всеукраїнського проєкту "Єдині", але організатори змінили формат на онлайн через безпеку. Про це повідомили організатори.

На забіг зареєструвалося понад 600 людей, майже 200 – діти. " Тому організатор акції – Всеукраїнський Рух "Єдині" – із міркувань безпеки змінює формат забігу на онлайн", — йдеться у дописі.

Учасники, які зареєструвалися, можуть бігти з 24 серпня по 1 вересня. Якщо під час забігу пролунає сигнал повітряної тривоги, треба перейти в укриття, а продовжити забіг "Біжу за мову" можна після відбою.

Забіг "Біжу за мову" пройде 24 серпня онлайн: причинаОрганізатори підкреслили, що стартовий набір для учасника забігу (номер, медаль з вказанням кілометражу дистанції, листівку) можна отримати в пунктах видачі слотів в укритті з 09:00 до 18:00 з 23 до 26 серпня. Локацію повідомлять окремо листом на пошту.

Мета забігу залишається незмінною — підтримати земляків, які знаходяться в окупації та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті та фрнгтовиків, які вважають, що вчити українську вже запізно.

Нагадаємо, що мер столиці Віталій Кличко видав спеціальне доручення, в якому закликає своїх заступників та голів райдержадміністрацій не погоджувати масові недержавні заходи на 23 та 24 серпня.

Киянам розповіли про нову ціль збору благодійного фестивалю "Кураж"