За добу українці зібрали майже 300 млн грн на спецрахунку НБУ для допомоги військовим
Фото: Єлизавета Сергієнко / Пресцентр НБУ

У четвер, 24 лютого, Національний банк України відкрив мультивалютний спецрахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України. За добу там зібрали майже 300 млн грн. 

Зазначається, що кошти на спецрахунок надходили як від бізнесу та громадян України, так і від міжнародної спільноти (зокрема з країн ЄС, США, Канади, Британії тощо).

«Ми вдячні кожному, хто знайшов можливість підтримати Українську Армію. Цінуємо вашу підтримку, вона дуже важлива в цей час. І разом віримо у Збройні Сили України», – сказав голова Нацбанку Кирило Шевченко.

Державний регулятор звернувся до банків України з проханням не стягувати з клієнтів комісію за зарахування коштів на спецрахунок, адже кошти спрямовуються на допомогу Збройним силам України.

Раніше ми повідомляли, що сторінку благодійного фонду «Повернись живим», що допомагає українській армії, було видалено з інтернет-платформи зі збору коштів Patreon. Згодом у Patreon пояснили, куди зникла сторінка фонду "Повернись живим". Як повідомили представники платформи на сторінці у Twitter, Patreon не дозволяє використовувати зібрані кошти  для підтримки насильства або придбання військової техніки.