За минулий вечір ворог випустив по Україні 18 ракет
Фото: maritimebusinessnews.com.ua

Увечері у вівторок, 3 травня, повітряна тривога лунала по всій Україні — одразу декілька областей зазнали ракетних обстрілів з боку росії. Як повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив по нашій країні 18 ракет. 

Удари завдавали з Каспійського регіону стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160. Орієнтовно вони випустили 18 ракет, які влучили по об’єктах інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей. Крім того, з інших засобів ворог завдав ракетні удари по Одеській та Донецькій областях.

За попередніми даними, за минулу добу українська протиповітряна оборона змогла збити щонайменше вісім крилатих ракет. Ці дані уточнюються. Також повідомляється про ураження семи ворожих безпілотників та однієї авіаційної ракети. Зазначається, що тепер окупанти бережуть свої літаки та вертольоти, тому не входять у контрольований ЗСУ повітряний простір.

А ось українська авіація протягом доби здійснила десятки авіавильотів. Групи ударної авіації під прикриттям винищувачів нанесли близько десяти ракетно-бомбових ударів по скупченню військ противника, складах боєприпасів та живій силі.

Обстріли в Україні: які райони постраждали