За минулий рік в Україні суттєво подорожчали усі види м'ясних продуктів. Про це у Facebook повідомив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
У середньому м'ясо подорожчало на 36%. Так, минулого року свинина й яловичина додали в ціні по 28 гривень за кілограм, сало – 27 гривень, ковбаса варена – 15 гривень, а курка в тушці – 12 гривень.
«Всі види м’яса стали дорожчими на 28-67%, а саме: сало — на 67%, свинина — на 39%, яловичина — на 33% та курка в тушці — на 16%», — констатує Дорошенко.
Також експерт зазначив, що деякі виробники курятини можуть маніпулювати цінами на свою продукцію. Наприклад, за минулий рік ціна на тушку курки зросла в ціні всього на 28%, у той час як ціна на куряче філе, що залишається найпопулярнішим продуктом з цього виду м'яса, виросла на 30%.
Загальна вартість м'ясного кошика, до котрого входить по кілограму усіх зазначених видів м'яса, зросла на 36%. Рік тому такий кошик коштував би українцям 305 гривень, а станом на 1 січня 2018 року за нього вже доведеться сплатити 415 гривень.
Раніше ми писали, що українці зможуть купити найдешевший у світі автомобіль.