ЗСУ звільняють міста України
Фото: facebook.com/93OMBr

За останню добу українські захисники звільнили від російських окупантів ще шість населених пунктів. Про це у своєму відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський.

За його словами, загалом в Україні станом на 13 травня вже звільнено від загарбників понад тисячу населених пунктів. Їх поступово приводять до ладу. 

"Продовжуємо відновлювати деокуповані території України. Станом на сьогодні деокуповано вже 1 015 населених пунктів. Плюс шість за минулу добу. Повертаємо туди електрику, водопостачання, зв'язок, транспорт, соціальні послуги. Це важливо", — сказав президент.

Він відзначив, що влада також пам'ятає про кожне місто та кожну громаду, які ще знаходяться під російською окупацією. Йдеться про Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь, всі міста та містечка на Донбасі тощо.

"Поступове звільнення Харківщини доводить, що ми нікого не залишимо ворогу", — додав Зеленський.

Також Україна не припиняє спроб врятувати з "Азовсталі" у Маріуполі всіх захисників міста та інших людей. Зараз тривають дуже складні перемовини щодо наступного етапу евакуаційної місії, який буде стосуватись вивезення важкопоранених та медиків.

"Ідеться про велику кількість людей. Звичайно, робимо все, щоб евакуювати й усіх інших, кожного нашого захисника й захисницю. Вже залучили для відповідних переговорів усіх у світі, хто може бути найбільш впливовими посередниками", — заявив президент.

В Україні росія втратила 200 літаків та всі свої перспективи — Зеленський