допомога українським біженцям у Тбілісі
Фото: Denis Arslanbekov / Unsplash

Починаючи з 1 серпня українських біженців у Тбілісі (Грузія) не забезпечуватимуть житлом. Натомість їм пропонуватимуть щомісячну фінансову підтримку. 

Про це повідомило видання Interpressnews з посиланням на заяву мерії міста. 

Так, з 15 липня українцям у Тбілісі почали пропонувати місячну підтримку у розмірі 300 грузинських ларі (близько 3010 грн) на родину та додатково 45 ларі (451 грн) на людину. Також у мерії розраховують на внески від міжнародних організацій World Vision та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, які можуть скласти близько 235 ларі (2358 грн) на людину. Забезпечення житлом припинять після 31 липня. 

Зазначимо, що в перші дні повномасштабного вторгнення рф в Україну міська влада Тбілісі запустила спеціальну програму допомоги для українських біженців. Громадяни України могли звернутися з проханням про надання житла — їх могли розмістити у готелях та забезпечувати харчуванням. У цій програмі взяли участь понад 5,1 тисяча осіб, з яких понад 2,3 тисячі досі проживають у готелях грузинської столиці. 

Першочергово витрати на програму становили 11 мільйонів ларі (110,4 мільйони гривень). Утім реальна цифра станом на кінець липня сягне близько 14 мільйонів ларі (140,5 мільйонів гривень).

Нарівні з поляками: українці отримали доступ до безкоштовної медицини в Польщі