Звільнені з полону

В рамках чергового обміну полоненими між Україною та росією, який відбувся 24 листопада, додому повернулися 50 українських захисників. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Він розповів, що серед звільнених українців — 20 бійців Нацгвардії, 12 представників Військово-морських сил, 10 бійців ЗСУ, шість прикордонників та два представники Тероборони. Двоє звільнених з полону є офіцерами, а ще 48 — рядовими та сержантами.

Також Єрмак зазначив, що серед тих, кого вдалося повернути, є 19 захисників Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з "Азовсталі". Також були звільнені 15 полонених з ЧАЕС та сім — з острова Зміїний.

"Продовжуємо працювати над звільненням з полону всіх наших людей. Дякую за роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими", — зазначив керівник Офісу президента.

Зазначимо, що попередній обмін полоненими відбувся 23 листопада. Тоді додому повернулись 35 українських військових та один цивільний. Серед звільнених теж були захисники "Азовсталі" та нацгвардійці, яких взяли у полон на ЗАЕС на початку повномасштабного вторгнення.

А 11 листопада з російського полону в Україну повернулися ще 45 військових. Крім того, тоді вдалося повернути тіла двох загиблих героїв.