З музею історії Києва можуть вилучити барельєф Архангел Михаїл: причина

Музей історії України планує вилучити барельєф "Архангел Михаїл" з музею історії Києва. Київська міська рада звернулась до Міністерства культури з проханням залишити символ української столиці в експозиції.

Про це повідомили на сайті КМР.

З музею історії Києва можуть вилучити барельєф Архангел Михаїл: причинаБарельєф "Архангел Михаїл" перебуває в музеї історії міста Києва з 1982 року.  Понад сорок років тому Національний музей історії України передав на тимчасове зберігання згадану реліквію через проблеми з приміщенням. 

У березні 2024 року термін зберігання артефакту в музеї столиці закінчився. Керівництво музею історії України відмовилось продовжувати документ і вимагає повернення пам'ятки.

Дуже дивна позиція, оскільки коли зазначений музей мав проблеми з приміщенням, місто пішло на зустріч та шукало можливі варіанти вирішення проблеми. Така ситуація загрожує тим, що ця унікальна реліквія, яка безпосередньо пов’язана саме з київською історію, назавжди залишить Музей історії міста Києва

Наразі столичні депутати подали звернення до мінкульту та музею історії України, щоб залишити барельєф в експозиції історії столиці. Для "Архангела Михаїла" облаштовано спеціальне місце та забезпечено належні умови для збереження.

Раніше ми писали, що Музей війни вирішив демонтувати горельєф "Курська битва" та інші елементи радянської пропаганди.

Київському музею передадуть унікальну пам'ятку часів Київської Русі: фото