З мапи укриттів Києва видалили близько тисячі об’єктів

Після рішення комісії щодо непридатності багатьох захисних споруд Києва, з мапи укриттів видалили близько тисячі об’єктів.

Про це повідомили в КМВА.

Відтепер для того, аби замінити їх у найближчі терміни, влада просить власників ТРЦ надати під укриття паркінги та інші підземні площі. Для цього Київська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з представниками великого бізнесу. "Мова йшла про надання можливості мешканцям Києва отримати безпеку в найпростіших укриттях підземного простору, які сьогодні є в наявності у бізнесу — підземних паркінгів, господарчих приміщень тощо", — розповів перший заступник начальника КМВА, генерал-майор Володимир Кидонь.

За результатами зустрічі частина представників великих ТРЦ та інших закладів сфери торгівлі і обслуговування зголосилися надати свої площі для захисту киян. Для тих, хто вагається, у військовій адміністрації обіцяють допомогти із забезпеченням укриттів на території їх приміщень.

Нові об’єкти цивільного захисту будуть обстежені комісіями, обладнані всім необхідним та зрештою нанесені на карту укриттів. Доступ до них має бути цілодобовим.

Нагадаємо, раніше ми писали, що кількість укриттів у Києві збільшуватимуть за рахунок підземних приміщень.