З київського кінного клубу врятували виснажених тварин (фото, відео)

У Києві з кінноспортивного клубу «IIC» врятували шістьох виснажених коней, які не отримували достатнього харчування.

Про це йдеться у сюжеті «Громадського».

Коней утримували у стайні, орендованій на території КСШ «Авангард». Інформація про жахливий стан коней стала відомою завдяки одній з колишніх співробітниць клубу, яка зробила фотографії виснажених тварин.

Власником тварин є Олександр Ковальчук, президент Федерації аматорів кінного спорту. 

В результаті ветеринарного огляду виявилося, що шість з 15 коней, що перебували у клубі, мають фізичне виснаження. Найбільше від недолугого господаря постраждали Хорог, Артек, Хабаск, Вереск, Кумир та Харлей Девідсон.

Найгірший діагноз отримав Хорог. У нього виявили кахексію — сильне виснаження організму та критичну втрата маси. Окрім того, він має проблеми із серцем та поранення через перебування у затісному для нього стійлі. Повідомляється, що незважаючи на тяжке виснаження, горе-хазяїн віддавав коня в оренду для прогулянок. 

Чотирьох постраждалих коней віддали до інших кінних клубів, де їх відгодують та приведуть їх у нормальний фізичний стан. Ще двох коней небайдужі люди взяли в аренду, щоб врятувати тварин.

 

Представники Федерації кінного спорту написали заяву до поліції через жорстоке поводження з тваринами та попросили виключити Ковальчука з Федерації. Власник від розмови з журналістами відмовився.

Раніше ми розповідали, що на Київщині врятували поранену чаплю і волелюбного лебедя.