19 грудня з аеропорту «Бориспіль» у Києві вилетів літак

Сьогодні вранці, 19 грудня, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" у Києві вилетів Boing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express.

Про це повідомила пресслужба аеропорту у соцмережах. 

Це був технічний перегін судна на запит авіакомпанії.

"19 грудня 2023 року близько 9 ранку був виконаний технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300 з аеропорту "Бориспіль" (KBP) до аеропорту в Європі за запитом експлуатанта - української авіакомпанії Skyline Express. Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту", — повідомили в аеропорту.

Виявляється, що це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту "Бориспіль" з початку повномасштабної війни.

"З моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці в аеропорту "Бориспіль", проходячи постійну технічну підтримку та обслуговування", — розповідають представники аеропорту. 

Вони пояснюють, що даний технічний перегін літака сприяє тестуванню політики відновлення польотів. 

"Також це є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі. Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить", — повідомляють у пресслужбі "Борисполя". 

Аеропорт "Бориспіль" планують масштабно модернізувати після відкриття: деталі