Навчання в Києві
Фото: unsplash.com

Штаб-квартира ЮНЕСКО включила Київ до своєї глобальної мережі міст, що навчаються UNESCO Global Network of Learning Cities. Про це повідомляється на сайті організації.

Це — міжнародна мережа міст, які успішно впроваджують у себе глобальний тренд навчання впродовж життя (Lifelong Learning). Загалом до мережі входять 294 міста з усього світу, які діляться між собою натхненням, ноу-хау та передовим досвідом у сфері навчання.

Ключовою особистістю міст, що навчаються, є об’єднання в них освітніх, професійних і культурних закладів із залученням партнерів з-поміж представників держсектору, громадських організації та роботодавці. Такі міста ефективно мобілізують ресурси для сприяння інклюзивному та якісному навчанню — від початкової до вищої освіти. 

Включення міста до глобальної мережі ЮНЕСКО означає визнання його зусиль, спрямованих на те, щоб навчання впродовж життя стало реальністю для всіх охочих.

"Ця подія – є визнанням Києва інтелектуальним європейським центром. Ми зробили багато для того, щоб наше місто заслужило цей статус. Зокрема, у 2019 році ініціювали створення Освітнього Хабу міста Києва задля реалізації концепції навчання впродовж життя на рівні всього міста. Впродовж трьох років через Освітній Хаб пройшли навчання понад 20 000 киян офлайн та біля півмільйона — дистанційно. І тепер результат цієї трирічної роботи гідно оцінили в ЮНЕСКО", — відзначив мер Києва Віталій Кличко.

Київські виші очолили рейтинг українських університетів