Yakusha Design
Фото: dezeen.com

Український дизайнер Вікторія Якуша створила колекцію меблів "Ступаючи на українську землю". Ця колекція входить до лінійки Faina та стала першою, створеною дизайнером з моменту повномасштабного російського військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Deezen.

У новій колекції Вікторія досліджує свій зв'язок із батьківщиною. Крім того, всі вироби покликані наголосити на індивідуальному зв'язку кожного українця з українською землею, її духом, історією та силою.

Колекція "Ступаючи на українську землю" включає тканий вовняний гобелен заввишки 2 метри, серію ослонів табуретів.

Для створення гобелену "Земля" Якуша використала давню карпатську техніку ліжникарства, але з додаванням шарів. Це, за словами дизайнера, дозволило отримати "живу насичену текстуру, як ґрунт". Чорні пуповидні нитки гобелену тягнуться до підлоги, вказуючи на "життєво важливий" зв'язок із землею внизу.

Лавки під назвою "волики" (від слова "свобода") виконані в абстрактних формах, що нагадують маленьких тварин. Вони створені з фірмового матеріалу ztista, який є сумішшю глини, сіна, переробленого паперу й інших природних матеріалів.

"Волики лави — це серія уявних істот — символів чистої, вільної природи", — розповіла Вікторія.

Табурети під назвою "Дужий" також виготовлені із матеріалу ztista. Вони створені за допомогою традиційної техніки валькування, якою зазвичай оздоблювали стіни будинків.

"Мета колекції — передати почуття та дух нашої землі", — сказала Якуша.

Топ-10 брендів, що створили колекції на підтримку України