20 січня на Youtube-каналі Слух вийшла четверта серія документального серіалу СПАЛАХ — це серіал про нову українську культуру та її сучасних героїв і героїнь. Кожен епізод розкриває важливу тему: від феномену української поп-музики і кліпмейкінгу до кіно, комедії, стрит-арту та локальних брендів одягу.
Четверта серія досліджує українську гастрокультуру, розповідає про бум нових закладів, чому сьогодні ми маємо один із найкращих світових сервісів і які кулінарні вподобання мають українці.
Ми запитали в рестораторів — героїв серіалу — про те, які страви найчастіше замовляють в їхніх закладах.
First Line пропагує свято, як стиль життя. Саме їхні ресторани — перші, які спадають на думку, коли потрібно відсвяткувати день народження чи просто пообідати у яскравій атмосфері «живи сьогодні».
Станом на сьогодні FLG складається з 4 ресторанів в Харкові: ресторан Чехов, заміська садиба Наша Дача, Gorcafe 1654, Італійська Редакція #2; і 4 проектів в Києві: Любимый дядя, ЖЗЛ, Італійська редакція та Eastman.
- Круасани в Gorcafe 1654 (40 — 93 грн)
- Курочка Массала в ЖЗЛ та Gorcafe 1654 (264 грн та 229 грн відповідно)
- Сирники у всіх версія та всіх ресторанах First line (від 109 грн до 175 грн)
Мережа міських кафе і за сумісництвом телепортів у три країни Азії: Китай, В’єтнам і Таїланд. Тут можна спробувати ту саму курку в кисло-солодкому, смажених зофобусів та найкращий тайський рис у місті.
Філософія Привітів — смачна їжа, найкращий сервіс та враження, тому команди ресторанів весь час працюють над максимальною автентичністю їжі та інтер’єру, і є прикладом гостинності серед київських закладів.
- Курка в кисло-солодкому соусі (150 грн)
- Пад Тай (185 — 235 грн)
- Туристичний Том Ям (330 — 515 грн)
Ресторан «100 років тому вперед» було відкрито у березні 2019 року«. Співвласниками ресторану є співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк та шеф-кухар Євген Клопотенко. Концепція ресторану — українська кухня без стереотипів та в принципово новій формі — із власними суперфудами, дивовижними рецептами та переосмисленими традиціями.
- Десерт з фіолетової капусти з сосновими шишками, гречаним бісквітом та кремом (120 грн)
- Верещака (ребра з печі з соусом із квасу) (260 грн)
- Запечений пастернак з копченою сметаною (125 грн)
Дмитро Борисов відкрив свій перший заклад «Барсук» 11 років тому. Сам готував та приймав замовлення. Тепер в Сім’ї його ресторанів біля 50 закладів. Серед найбільш відомих — ресторан нової української кухні «Канапа», арт-гастрономічний простір «Остання Барикада», Oxota na Ovets та інші.
В 2018-ому почав розвивати smart casual ресторани, в яких страви коштують від 1 євро, готуються при гостях та подаються за 3 хвилини. Йдеться про «Білий Налив», БПШ, seafood-бар Mushlya та інші. Вони зазвичай збирають величезні черги.
В 2020-ому відкрив перший фудхол Gastrofamily Market.
- Сирники в ресторані «Барсук» (69 грн)
- Борщ в ресторані-салоні «Канапа» (139 грн)
- Мідії у вершковому соусі від MUSHLYA (69 — 218 грн)