Метро Площа Льва Толстого
Фото: tov-tob.livejournal.com

На сайті Київради 17 червня опублікували проєкт рішення про перейменування кількох станцій столичного метрополітену, теперішні назви яких пов'язані з росією, білоруссю або радянським минулим.

Згідно з документом, п'ять станцій підземки можуть отримати нові назви відповідно до результатів голосування, яке проводилось в травні цього року. 

  • станція "Берестейська" може стати "Бучанською";
  • станція "Площа Льва Толстого" — "Василя Стуса";
  • станція "Героїв Дніпра" — "Героїв України";
  • станція "Мінська" — "Варшавською";
  • станція "Дружби народів" — "Ботанічною".

В пояснювальній записці до проєкту рішення відзначається, що саме такі нові назви для п'яти станцій київського метро обрали мешканці столиці під час голосування, яке проходило на початку травня цього року. Загалом в голосуванні взяли участь 170 646 користувачів.

Відзначимо, що після завершення голосування столичні чиновники вирішили призупинити перейменування станцій метро, бо цей процес потребує фахових дискусій. Також у Київраді припустили проведення повторного голосування за нові назви для цих станцій, вже у додатку "Київ Цифровий". Такий спосіб опитування має зробити процедуру прозорішою, оскільки гугл-форму, яке проводилось в травні, не гарантувало достовірності результатів.

У "Київ Цифровий" почалось голосування за перейменування вулиць