Яка відповідальність чекатиме на порушників комендантської години у новорічну ніч

У Києві не скасовуватимуть комендантську годину у новорічну ніч, тому порушники, як і раніше, можуть потрапити у відділ поліції. Яка відповідальність чекає на тих, хто святкуватиме вночі у публічних місцях, Інтерфакс-Україна розповів голова Нацполіції Ігор Клименко. 

За його словами, людей, які порушують комендантську годину, може зупинити патруль для перевірки особи. Тому важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Адже особа може знаходитися в офіційному розшуку або бути ймовірно причетною до незаконної діяльності. Якщо громадянин надав свої документи, поліцейські перевірили й все гаразд, то після попередження людину відпускають.

Крім того, за потреби патрульні можуть провести поверхневий огляд громадян або автомобіля. Якщо в процесі виявиться, що особа підозрюється в незаконній діяльності — її можуть затримати.

Нагадаємо, на новорічні та різдвяні свята киян та гостей столиці міська влада просить не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та дотримуватися правил безпеки.

У Києві полюватимуть на тих, хто незаконно рубає ялинки