Хто захищає небо над Києвом

Голова КОВА Олексій Кулеба показав, як виглядають бійці протиповітряної оборони, які захищають небо над Київщиною від російських дронів та ракет.

Посадовець виклав фото воїнів мобільних вогневих груп, які полюють на ворожі обʼєкти у небі. Саме завдяки ним російські атаки на Київ та Київську область у більшості випадків зазнають невдачі.

"Сили протиповітряної оборони роблять справжні подвиги, щоб захистити українців від атак дронів і ракет", — каже Кулеба.

За словами очільника КМВА Сергія Попка, останніми місяцями до тих систем ППО, що вже давно були в Україні, додалися сучасні засоби від партнерів. Серед них — зенітно-ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, САУ Gepard тощо.

"Це озброєння — сучасні системи ППО, які Україна продовжує отримувати від наших партнерів, а українські захисники швидко їх опановують та ефективно застосовують", — розповів він.

Нагадаємо, на півночі Київщини мінують лісосмуги та нарощують рубежі оборони, створюючи протитанкові мінні поля. Мінування проводять, щоб не допустити ворога на територію Київщини в разі потенційного наступу.

Чого хочуть українці від влади після Перемоги