Як виглядатиме паркінг на Оболоні за 120 мільйонів гривень: фото

Мер Києва Віталій Кличко показав, як виглядатиме проєкт паркінгу, що збираються побудувати біля набережної в Оболонському районі.

"Ми розвиваємо велику рекреаційну зону, в якій парк "Наталка", набережна та острів Оболонський, куди вестиме новий міст", — написав міський голова. 

За його словами, складовою комплексу стане підземно-наземний паркінг з подвійним призначенням. Об'єкт планують використовувати як укриття під час повітряної тривоги.

Фото: Віталій Кличко Проєкт розробляли за прикладом паркінгу у столичному зоопарку. 

"Територію облаштуємо зі збереженням флори й фауни. Також висадимо й нові дерева та кущі. Вже узгоджений дендроплан. Відвідувачів радуватимуть і декоративні яблуні, рожева акація, і бузок та газони, що квітнуть усе літо", — додав Кличко. 

Також він зазначив, що на зведення пішохідного мосту з Оболонської набережної на Оболонський острів бюджетних коштів місто не залучатиме. Будівництво відбуватиметься за гроші меценатів та Метрополії Великого Парижа. 

Нагадаємо, ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що майбутній паркінг на Оболоні коштуватиме Києву 120 мільйонів гривень. 

У Києві під час реконструкції парку "Наталка" розкрали 1,2 млн гривень