Обстріляний будинок на Оболоні

На столичній Оболоні тривають роботи з відновлення пошкодженого через ворожі обстріли будинку на вулиці Богатирській, 20. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Вранці 14 березня цей дев'ятиповерховий житловий будинок зазнав ракетного обстрілу, в результаті чого загинула одна людина. Тепер його відновлюють разом з іншими столичними будівлями, що постраждали від дій окупантів.  

У будинку — 144 квартири, 100 з яких були пошкоджені. Це — 70% житлового фонду. В результаті ракетного удару були повністю зруйновані дві стінові панелі сходових клітин та ліфтова шахта, часткових руйнувань зазнали сходи та сходові майданчики, перегородки, були вибиті вікна.

Попри всі ці пошкодження, фахівці встановили, що будинок придатний до відновлення. Завершити його реконструкцію планують за три місяці, до початку опалювального сезону. Зараз на об’єкті проводять роботи із влаштування підсилень конструкцій, вивозять будівельне сміття, демонтують зруйновані залізобетонні конструкції, очищують стіни від нагару. Розбираючи завал у ліфтовій шахті одного з під’їздів, знайшли уламок російської ракети.

Також в будинку вже розпочали утеплення фасаду, заміну вибитих вікон та інші роботи. Мер Києва Віталій Кличко обіцяє, що після реконструкції він буде відповідати всім сучасними енергоефективним нормам.

У червні в Києві розпочали відновлення 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок ракетних обстрілів з боку росіян. Окрім Богатирської, також відновлюють будинки на вулицях Чорнобильській, Крушельницької, Гаврилишина, Ірпінській, на проспектах Свободи та Лобановського.

 

Друзі! У червні ми розпочали відновлення 11 житлових будинків, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок ракетних обстрілів російськими варварами. Нещодавно перевіряли, як тривають роботи на вулиці Чорнобильській. Сьогодні - на Богатирській, 20. У будинку - 144 квартири, пошкоджені – 100 квартир. В результаті ракетного удару повністю зруйновані дві стінові панелі сходових клітин, ліфтова шахта, частково зруйновані сходи та сходові майданчики, перегородки, вибиті вікна. Фахівці, які здійснювали експертизу, встановили, що будинок придатний до відновлення. На об"єкті вже розпочали утеплення фасаду, заміну вибитих вікон, виконують роботи із підсилення конструкцій, вивозять будівельне сміття, демонтують зруйновані залізобетонні конструкції. Після реконструкції, яку місто планує завершити до початку опалювального сезону, ця 9-ти поверхівка буде відповідати всім сучасними енергоефективним нормам. І сьогодні будівельники знайшли уламок російської ракети в шахті ліфту пошкодженого будинку на Богатирській,20. Зазначу, що місто також розпочало відновлювальні роботи в будинках на вулицях Крушельницької, Гаврилишина, Ірпінській, на поспектах Свободи та Лобановського. Загалом же в столиці пошкоджено понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. Вони зазнали пошкоджень різного ступеню. На відновлювальні роботи на 360-ти об'єктах столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів виділив уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах місто планує до початку опалювального сезону.

Posted by Віталій Кличко on Tuesday, July 12, 2022

Загалом у столиці пошкоджень різного ступеню зазнали понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. На відновлювальні роботи на 360 об’єктах з резервного фонду міського бюджету виділили майже 600 млн грн, а ще 200 млн грн надав уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах планують до початку опалювального сезону.

У Києві почали відновлення будинку на Чорнобильській, пошкодженого російською ракетою