Відключення світла у Києві
Фото: Віталій Носач / "РБК-Україна"

У середу, 24 січня, у Києві та Київській області продовжать діяти стабілізаційні графіки відключень електроенергії. Про це свідчать дані ДТЕК.

Так, на сьогодні столиця отримала обмеження споживання електроенергії у розмірі 981 МВт вдень, а Київська область — у розмірі 701 МВт вдень (вночі обмеження були 642 МВт та 590 МВт відповідно). Цих лімітів достатньо, щоб відключати світло у регіоні за графіком, без застосування аварійних відключень.

Кияни можуть перевірити, коли саме в них відключатимуть світло, на сайті "ДТЕК Київські електромережі", а мешканці області — на сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

За словами генерального директора компанії YASNO Сергія Коваленка, отримані від "Укренерго" обмеження дозволяють забезпечити 65% потреб споживачів Києва в електроенергії.

Також Коваленко опублікував інфографіку, на якій видно, скільки електроенергії потрібно Києву на 25 лютого, та як розподілятимуть наявну потужність. Так, потреби столиці на сьогодні становлять 1450 МВт. Місто отримає 981 МВт, з яких 400 МВт підуть на критичну інфраструктуру, а 581 МВт будуть розподілені між споживачами (побутовими та бізнесом). Таким чином, дефіцит потужності у Києві сьогодні становитиме 469 МВт.

Відключення світла у Києві

Нагадаємо, з 24 січня по 2 лютого у всіх регіонах України проведуть виміри навантаження на енергосистему, щоб визначити точні обсяги споживання. Тож, кожна область у цей період отримає день без відключень електроенергії.

"Пункти незламності" Київщини отримали 55 терміналів Starlink