Школи Києва
Фото: unsplash.com

Столична влада розробила алгоритм дій для столичних шкіл, дитячих садків та інших закладів освіти на той випадок, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчання. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Так, при оголошенні сигналу повітряної тривоги перед початком освітнього процесу потрібно діяти наступним чином:

  • Працівники закладів освіти та учні, які в цей час перебувають вдома або у дорозі, мають терміново піти до найближчого укриття.
  • Якщо повітряну тривогу оголосили в той момент, коли учні прийшли до закладу освіти, то вони, разом із працівниками закладу та батьками, мають терміново піти в укриття закладу освіти.
  • Після того, як всі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, учнів не прийматимуть до закладу освіти до відбою тривоги.
  • Після відбою тривоги школи та заклади позашкільної освіти мають продовжити навчання в цей день у дистанційному форматі — не пізніше, ніж через годину після відбою. Рішення щодо організації освітнього процесу та його режиму приймає адміністрація закладу.
  • Дитячі садки розпочинають роботу не пізніше, ніж через годину після відбою тривоги. Рішення також приймає адміністрація закладу.
  • Якщо дитина під час сигналу повітряної тривоги знаходиться в укритті закладу освіти, то батьки зможуть забрати її лише після відбою.

Нагадаємо, наприкінці вересня влада Києва прийняла рішення про те, що охорону усіх столичних шкіл забезпечуватиме "Муніципальна охорона". Першим районом, де почали охороняти школи, став Святошинський.

Кулеба розповів, які школи на Київщині досі не мають укриттів