Бессарабський ринок
Фото: facebook.com/kyiv.city.council

З 24 лютого до 16 квітня Бессарабський ринок не працював на повну потужність через повномасштабне російське військове вторгнення. Але зараз ринок поступово стабілізує роботу та запрошує покупців та підприємців.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

З початком повномасштабної війни росії проти України більшість підприємців та орендарів Бессарабського ринку виїхали у безпечні місця. Частина підприємств, що розташовані в Київській області, опинилася під тимчасовою російською окупацією. З цих причин логістичні ланцюжки були порушені і Бессарабський ринок змушений був припинити роботу до середини квітня.

"Сьогодні Бессарабський ринок поступово стабілізує діяльність і радий зустрічати покупців у своїх стінах. А для покращення ситуації, що склалася, чекає пропозицій від суб’єктів господарювання щодо продажу на ринку сільськогосподарської продукції", — розповіли у Київраді.

У Київраді наголосили, що до повномасштабної війни на Бессарабському ринку планували провести реставрацію. З 2015 по 2022 рік встигли оновити фасад, замінили покрівельні частини даху, поліпшили торговельні місця, облаштували  місця для фаст-фудів. 

Також у лютому цього року на Бессарабському ринку перейшли на систему zero waste — роздільне збирання відходів. Йшлося про роздільний збір пластику, упаковки, харчових відходів та електроніки.