Як очистити кеш у Telegram на iOS та Android

Активне використання месенджера Telegram нерідко призводить до дефіциту пам'яті на телефоні, від чого він починає працювати повільно та давати збої. Однак не потрібно одразу переходити до радикальних дій та видаляти особисті фото й інші важливі файли. 

"Наш Київ" склав покрокову інструкцію, як правильно очистити кеш у Telegram та покращити функціональність не лише цього додатку, але й всієї операційної системи телефону.

Детальна інструкція, як очистити Telegram-кеш на iPhone

Швидко звільнити додаткову пам'ять можна очистивши наповнення кешу — сховища у Telegram, де зберігаються всі повідомлення, гіфки, фото, файли й посилання. Для цього треба:

1. Відкрити додаток месенджера.

2. Натиснути на "Налаштування" у правому нижньому куті.

Інструкція, як очистити Telegram-кеш на iPhone

3. Далі треба зайти у "Дані та сховище".

Інструкція, як очистити Telegram-кеш на iPhone4. Потім у "Використання сховища".

Інструкція, як очистити Telegram-кеш на iPhone5. Натиснути "Очистити весь кеш"

Інструкція, як очистити Telegram-кеш на iPhone

Детальна інструкція, як очистити Telegram-кеш на Android 

Процес очищення Telegram-кешу в телефонах з операційною системою Android та iOS майже не відрізняється. Однак деякі розділи мають іншу назву та розташування, що може заплутати власника смартфона. Тому ми створили окрему інструкцію:

1. Відкрийте додаток месенджера. 

2. Натисніть "Налаштування" у правому верхньому куті.  Інструкція, як очистити Telegram-кеш на Android3. Далі треба зайти у "Дані та сховище".

 Інструкція, як очистити Telegram-кеш на Android4. Потім у "Використання сховища"

 Інструкція, як очистити Telegram-кеш на Android4. Натиснути "Очистити кеш".

 Інструкція, як очистити Telegram-кеш на Android

Як запобігти засміченню кешу у Telegram

Після очищення кешу, варто потурбуватися, щоб він не заповнився знову за кілька днів. Зробити це можна вказавши у налаштуваннях періодичність, з якою кеш буде очищуватися автоматично, а також його максимальний об’єм.

Крім цього, треба встановити обмеження на автозавантаження фото, відео і гіфок. Таким чином вийде заощадити не лише місце у пам'яті, але й інтернет. 

Також можна обмежити фонове завантаження медіафайлів та ввімкнути економію трафіку викликів.

Щоб ще більше звільнити пам'ять смартфона, необхідно зробити таке ж очищення кешу в інших завантажених месенджерах. Але інструкція у них може відрізнятися, тож доведеться трохи покопирсатися у налаштуваннях. 

Бандерятка та патріотики: в Telegram тепер є "файна українська" мова