чим можна годувати їжаків
Фото: pixabay.com

Мешканців Києва та області, які хочуть погодувати диких їжаків, закликали дотримуватись певних рекомендацій, щоб не нашкодити тваринам. Неправильний раціон несе загрозу здоров'ю їжаків.

Про правила годування їжаків розповіли у Київській міській раді.

Влітку дорослі їжаки виводять своє потомство з укриттів, щоб навчити малят полювати. Тому мешканці столиці та області можуть спостерігати тварин у парках та скверах.

У липні-серпні їжаків регулярно можна побачити у скверах, парках та зелених зонах поблизу житлових будинків. Нічого незвичайного не відбувається, просто мешканцям необхідно бути уважнішими під час прогулянок, особливо власникам тварин, оскільки домашні улюбленці можуть поколоти носи, а їжаки отримають стрес. 

Правила годування їжаків:

  • не годувати їжаків хлібом;
  • не годувати їжаків солодощами;
  • не годувати їжаків молоком, воно може спричинити отруєння;
  • годувати їжаків можна сирим або вареним м’ясом, паштетом для котів або зоофобусами.
Крім цього є ситуації, коли їжакам потрібна наша допомога, якщо вони застрягли в паркані або впали до канави. Допомагайте тваринам або зверніться до фахівців, якщо ситуація складна.

Свириденко додала, що їжаки білогруді, які живуть у Києві, харчуються жабами, хробаками, мишами, гусеницями, а також рудими іспанськими слимаками, які шкодять врожаям на полях та городах.

У Київському зоопарку у родині альпак народився малюк: фото