Як часто президенти США відвідували Київ: фото

20 лютого в Київ прибув президент США Джо Байден. Його приїзд пов'язують з річницею повномасштабного вторгнення росії та оголошенням про новий пакет військової допомоги. 

Це перший візит американського президента до України не лише з початку війни, а й за останні 15 років. Але далеко не перший для самого Байдена. На посаді віцепрезидента США під час президенства Обами він приїжджав до нашої країни вже шість разів.

Пропонуємо зануритись в історію та згадати, коли ще президенти Америки відвідували Україну. 

Загалом це відбувалося досить рідко. Перший раз очільник американської держави приїздив в Київ у серпні 1991 року. Це був візит Джорджа Буша-старшого.

Джордж Буш прибув на українську землю. В аеропорту його вітає голова ВР Леонід КравчукНайчастіше в Україну приїздив 42-й президент Сполучених Штатів Америки Білл Клінтон. Вперше він відвідав Київ у січні 1994 року. Деталей цієї зустрічі не повідомляли, адже візит був неофіційним. 

Після цього він відвідував українську столицю ще двічі: у травні 1995-го та у червні 2000 року. Тоді президент США прилітав до Києва разом з дружиною Гіларі Клінтон. 

Державний візит Президента США Білла Клінтона в Україну.Після цього президент США прибував в Україну ще у 2008 році — це був Джордж Буш-молодший.

Зустріч Віктора Ющенка і Джорджа Буша.44-й президент США Барак Обама протягом своїм двох президентських термінів так і не знайшов часу, щоб приїхати до України. Хоча адміністрація Петра Порошенка зазначала, що очікують його візиту.

Його наступник Дональд Трамп також ні разу не був в Україні.