Вулицю Стрілкову в Голосіївському районі Києва перейменували на честь солдата Національної гвардії України Олега Дідушка
Фото: Київська міська рада

Вулицю Стрілкову в Голосіївському районі столиці перейменували на честь солдата Національної гвардії України Олега Дідушка.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Вулиця Стрілкова носила назву з 1944 року, була включена до переліку об’єктів, що підлягають перейменуванню і набрала найбільшу кількість голосів за результатами рейтингового електронного голосування.

“У серпні цього року вулицю було перейменовано на честь добровольця, солдата Національної гвардії України, учасника Революції Гідності Олега Дідушка. Він брав участь у звільненні від російських окупантів міста Слов'янськ, у 2015 році загинув під Дебальцевим. Олег Дідушко не лише військовий, він ще й відданий футбольний уболівальник та знакова постать футбольного руху “Динамо”. Серед уболівальників його знали не як Олега Дідушка, а як Олега “Беркута”. За життя Олег мешкав у столиці поруч з вулицею Стрілковою, тому символічно, що кияни шляхом рейтингового електронного голосування вирішили перейменувати на його честь саме цю вулицю”, — йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше Київрада підтримала перейменування 7 вулиць та провулків міста на честь Захисників України.

Раніше “Наш Київ” писав, що вулицю Костянтина Заслонова у Дарницькому районі перейменували на честь військовослужбовця, політв’язня Геннадія Афанасьєва.

Провулок у Подільському районі перейменували на честь поета і військового Максима Кривцова