Вулицю Франка оновили вперше з 1975 року: якою вона стала (фото)

У столиці на вулиці Івана Франка закінчили капітальний ремонт, який виконали вперше за останні 47 років. В КМДА показали, як тепер виглядає вулиця.

Як зазначають в міськраді, основну частину ремонтних робіт виконали у 2021 році, а цього року влаштували верхній шар покриття на ділянках між вулицею Богдана Хмельницького і бульваром Тараса Шевченка, а також від вулиці В’ячеслава Липинського до вулиці Ярославів Вал.

На всій протяжності вулиці — це близько 700 метрів — оновили тротуари. Також оновили 5800 кв. м пішохідних доріжок, де розмістили антикишені та 500 антипаркувальних стовпчиків.

На перетині вулиць Івана Франка і В’ячеслава Липинського збудували пандуси для людей з інвалідністю та батьків з дитячими візками.

Там же на тротуарах вставили тактильну плитку і тактильні напрямні для людей з порушенням зору, а також використали яскраві смуги-орієнтири в розмітці переходів.

Крім того, між вулицею Липинського і бульваром Шевченка тепер є двостороння велодоріжка, з’єднана з велосмугою на вулиці Липинського (заїзд до велотреку), суміщеною смугою для руху громадського транспорту і велосипедистів на бульварі Шевченка. Для зручності на вулиці встановили 11 велопарковок.

Під час капітального ремонту також оновили сходи до вулиці Ярославів Вал і встановили у поручнях декоративну підсвітку.

Також в КМДА зазначили, що на всій вулиці оновили газони і висадили близько 30 дорослих платанів.