Стівен Кінг
Фото: twitter.com/StephenKing

На сайті електронних петицій до президента України зареєстрували пропозицію перейменувати усі українські вулиці, що носять ім'я російського поета Олександра Пушкіна. Натомість їх пропонують назвати на честь американського письменника Стівена Кінга.

Авторка петиції, українська письменниця Олена Павлова, нагадала, що росія розв'язала проти України повномасштабну війну. І тому, вважає вона важливо перейменувати ті українські вулиці, що носять імена класиків російської літератури.

"Пропоную перейменувати вулиці Пушкіна в українських містах на вулиці Стівена Кінга — сучасного письменника світового значення, що підтримав Україну в її боротьбі проти навали загарбника", — пропонує Павлова.

"Король жахів" Стівен Кінг і дійсно не раз публічно підтримував Україну. Зокрема, він відмовився співпрацювати з російськими видавництвами і неодноразово виказував свою підтримку України у Twitter.

А нещодавно він виклав такий допис: "путін думав, що має справу з болонкою. Те, з чим він стикнувся, виявилося росомахою. Слава Україні!"

Скільки в Україні вулиць Пушкіна

За даними Тексти.org.ua, станом на листопад 2018 року в Україні налічувалось 594 вулиці Пушкіна в різних містах. В цьому аспекті російський письменник був третім за популярністю діячем після українського класика Тараса Шевченка та першого космонавта, теж росіянина, Юрія Гагаріна. При цьому такі відомі українські діячі як Леся Українка, Богдан Хмельницький або Іван Франко мають менше об'єктів, названих на їхню честь.

Перейменування станцій метро у Києві: голосування можуть провести ще раз