Довідка про прописку Дія
Фото: Мінцифри

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував появу у застосунку "Дія" нової послуги — отримання витягу про місце проживання.

Зараз нова послуга проходить тестування і має з'явитися у застосунку вже з наступним оновленням. Отримати довідку про прописку можна буде "всього за 10 секунд і у три кліки".

"Ми зробили процес отримання витягу максимально простим і зручним у "Дії". Зараз ця послуга успішно проходить бета-тест. Чекайте в застосунку вже з наступним оновленням", — каже Федоров.

За його словами, команда Мінцифри працює над тим, щоб у майбутнього довідки про прописку взагалі не було, а усю потрібну інформацію про громадянина державні органи могли б самостійно отримати в електронних реєстрах. 

Однак поки що цей витяг необхідно пред'являти для отримання кожної четвертої державної послуги. Наприклад, якщо при влаштуванні дитини у садочок або школу, укладанні шлюбу, відкритті рахунку у банку, постанові на військовий облік або офіційному працевлаштуванні. 

Нагадаємо, нещодавно у "Дії" стартував перший етап впровадження електронних нотаріальних послуг. Зокрема, тепер там можна перевірити нотаріальний документ з QR-кодом.

У "Дії" запустили голосування за жюрі Нацвідбору на Євробачення 2023