В сквере «Небесной сотни» установили стену из мха: зачем она нужна
Фото: facebook.com/eskacapital

В сквере Небесной сотни, расположенном между Софийским и Михайловским соборами, установили экомодуль из мха. Он очищает воздух, снижает уровень пыли и шума в городе. Об этом сообщили на Facebook-странице «ЕСКА Капітал».

Внутри модуля — металлический каркас, а внешне он покрыт светло-серым композитом и деревом. Мох крепится к специальному агроволокну и увлажняется с помощью автономной системы полива, которая собирает дождевую воду и при необходимости отдает ее мху. Под самой стеной обустроили скамейку, на которой можно спрятаться от солнца.

«Это немецкая технология, которую испытали в Лондоне в 2018 году. Moss-модуль способен фильтровать воздух в радиусе 50 метров и выполняет функцию, эквивалентную 275 деревьям. Целый парк, который помещается на 2 кв. м! Это происходит благодаря биологическим свойствам мха. Если "развернуть" всю поверхность листочком мха, то площадь будет огромной, как и площадь человеческих легких, если "развернуть" альвеолы», — отметили в компании.

 

Встановили moss-модуль для очищення повітря, зменшення пилу і шуму в Києві. Знаходиться в сквері «Небесної сотні», що між Софіївським та Михайлівським соборами, між готелями Хаят та Континенталь 🥳 Приходьте подивитися! 🔹 Що це таке Це екомодуль з мохом, всередині якого міститься металевий каркас. Зовні він покритий деревом та світло-сірим композитом. Мох кріпиться до спеціального агроволокна і буде зволожуватися автономною системою поливу, яка вбиратиме дощову воду і за потреби — віддаватиме моху. Лавку зробили ергономічною, щоб на ній було комфортно сидіти. Сам модуль розмістили на окраїні скверу, бо мох любить тінь. Це німецька технологія, яку випробували в Лондоні у 2018 році. Moss-модуль здатен фільтрувати повітря в радіусі 50 метрів і виконує функцію, еквівалентну 275 деревам 🌳🌲 Це цілий парк, що поміщається на 2 кв. м! 😱 🔹 Як це?! Це відбувається завдяки біологічним властивостям моху. Якщо "розгорнути" всю поверхню листочків моху, то площа буде величезною, як і площа людських легень, якщо "розгорнути" альвеоли. Ми реалізували українську версію модулю спільно українськими з експертами та екологами. 🔹 Нащо це нам Ми фінансуємо малий та мікробізнес на купівлю техніки й авто. А оскільки транспорт генерує викиди в атмосферу і спричиняє зміну клімату, ми несемо за це екологічну та соціальну відповідальність. Moss-модуль — це наш подарунок місту 🌿💚 Ми зменшуємо свій вуглецевий слід.

Posted by ЕСКА Капітал on Tuesday, July 6, 2021

Проект реализовала компания «ЕСКА Капітал» совместно с украинскими экспертами и экологами. С помощью модуля хотят снизить углеродный след от транспорта в Киеве.

На Подольской набережной установили стену из мха — она очищает воздух и поглощает шум