Волонтери врятували від закриття унікальний біговий клуб


Фото: talktome.com.ua

Учасники спортивно-соціальної ініціативи «СомнениеChallenge» допомогли київському біговому клубу для людей із проблемами зору Guide Runner продовжувати роботу ще протягом року. Про це повідомляє DreamKyiv.

Під час благодійного забігу команда ініціативи зібрала для клубу 60 000 гривень. Ця сума дасть можливість забезпечити роботу Guide Runner на найближчий рік: оплатити оренду стадіону, зарплатню тренера в розмірі 3 000 гривень на місяць і організаційні витрати.

Клуб Guide Runner працює вже два роки. У ньому займаються люди, які через проблеми із зором не можуть бігати самі — їм допомагають гайди. Зараз у клубі 13 бігунів і 15 гайдів-волонтерів. Завдяки отриманому фінансуванню до клубу зможуть долучитись усі охочі з числа людей із особливими потребами. До 10 серпня цього року клуб фінансувався за підтримки USAID у рамках проекту «Бачу надію».

«СомнениеChallenge» — спортивно-соціальний експеримент, мета якого — сприяти розвитку аматорського спорту в Україні та мотивувати городян зайнятися своїм здоров’ям і фізичною формою. У рамках першого етапу ініціативи вчилися бігати 20 лідерів думок. Їхній дебютний благодійний забіг відбувся 24 серпня. 15 вересня команда долучиться до відкритого тренування з Guide Runner.