Вночі забудовник незаконно зніс 200-річну будівлю на Подолі

У ніч на 10 серпня на Подолі незаконно розібрали 200-річну будівлю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

Мова йде про садибу на Ярославській, 13,Б яка була зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. З 1882 року вона належала міщанину Харичкову, а з 1898 року — сімʼї Єфросинії Кравченко.

"На Ярославській зносять двохсотрічний будинок. Там де дозволу ДОКС немає, а благоустрій анулював картку порушення благоустрою", — наголосила Семенова.

За даними депутатки, на місці садиби планують звести клубний дім на замовлення одного з партнерів юридичної компанії "Алєксєєв, Боярчуков та партнери" Сергія Боярчукова. Другий партнер Сергій Алєксєєв, — додає Семенова, — депутат від Євросолідарності та президент офіційного фан-клубу Кличків.

"Я, якщо чесно не розумію, як боротися із цим в правовій площині. Щоб ти не робив, вранці приїде техніка і тупо знесе будинок. А ти стрибай розказуй, що Йому 200 років", — підсумувала столична депутатка.

Варто зазначити, що в кінці минулого місяця інспектори Київблагоустрою внесли припис забудовнику, в якому вимагали демонтувати будівельний паркан упродовж трьох днів.

Нагадаємо, раніше на Хмельницького забудовник почав незаконно розбирати історичну садибу.