Вночі 24 березня 2024 року Київ та область атакували ракетами та "шахедами": які наслідки
Фото - повітряне командування "Захід"

У ніч проти 24 березня росіяни намагались атакувати Київ та область ракетами і "шахедами". 

Про це повідомили у КМВА. 

Внаслідок ракетного удару в Києві зафіксовано падіння уламків в двох районах столиці. В Деснянському районі уламки впали на територію лісу. У Шевченківському районі уламки впали на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Проте пожежі не було. 

Це вже третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби. І другий — по Києву. 

У Київській області уламки збитих цілей впали у трьох районах. Про це повідомили у КОВА.

В одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки. Пошкоджена лінія електропередач, яка проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 житлових будинків залишилися без електроенергії. Енергетики працюють над відновленням постачання світла. 

Ще в одному населеному пункті уламками пошкоджено дитячий майданчик на території приватного будинку. В іншому місці — уламки впали на відкритій місцевості поза межами населених пунктів. Постраждалих від ракетної атаки немає.

Загалом, сили протиповітряної оборони у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей знищили 43 повітряні цілі: 18 ракет і 25 "шахедів". Про це повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

В цей раз російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс — рф) та 28-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (райони пусків Приморсько-Ахтарськ — рф, мис Чауда — Крим).

Школи Дарницького району передали fpv-дрони військовим ЗСУ: подробиці