Внаслідок ракетного обстрілу в Києві загинула журналістка "Радіо Свобода" Віра Гирич
Фото: Віра Гирич / facebook.com

Внаслідок ракетного удару по житловому будинку в Шевченківському районі Києва загинула журналістка "Радіо Свобода" Віра Гирич. Про це повідомив колега Віри Олександр Демченко. 

Чоловік розповів, що тіло Віри Гирич знайшли під завалами будинку зранку 29 квітня, на наступний день після того, як російські окупанти обстріляли із ракет Київ. Олександр також опублікував фото автомобіля Віри, на якому вона кілька років тому возила колег у Немішаєво, розповідати, як шукати інформацію на окупованих територіях. 

"Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку", — написав він.

Фото: facebook.com/sashdemchГоловна редакторка української служби "Радіо Свобода" Інна Кузнєцова підтвердила інформацію про загибель Віри Гирич у коментарі Інституту масової комунікації. За її словами, під обстрілу ракета влучила у квартиру жутрналістки. 

Як відомо, Віра Гирич працювала продюсером в українському бюро "Радіо Свобода" з лютого 2018 року. До цього журналістка працювала на провідних українських телеканалах, а також у піар-відділі Київського симфонічного оркестру. 

Раніше повідомлялося про 10 постраждалих жителів будинку, 4 із них госпіталізували. Мер Києва Віталій Кличко зазначав, що будинок побудували нещодавно, тож  люди ще не встигли переїхати до своїх квартир.

Напередодні ДСНС України повідомляла про те, що внаслідок ворожого ракетного обстрілу у Шевченківському районі Києва сталося загоряння у 25-поверховому житловому будинку. Через потрапляння снарядів частково зруйнувалися 1 та 2 поверхи будівлі. 

Спротив російській окупації, день 65