У Києві викрили власників мережі ресторанів, які виводили гроші до рф
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Київські правоохоронці викрили власників відомої мережі ресторанів, які виводили кошти в росію і зберегли під час війни контроль над бізнесом в рф. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі та Нацполіції України

За даними слідства, навть після введення санкцій та повномасштабного вторгнення рф на територію України, власники мережі ресторанів зберегли контроль над бізнесом в росії. Для цього вони перейменували російську частину бізнесу (12 із 70 ресторанів мережі) й передали її в управління компанії, підконтрольній відомому російському ресторатору. 

"Слідством також встановлено, що учасники схеми займалися легалізацією грошових коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом з подальшим виведенням їх на територію рф, а також на рахунки кіпрської компанії, через яку здійснювалося фінансування та управління бізнесом в росії", — зазначили в прокуратурі. 

Крім того, за даними поліції, учасники злочинної групи причетні до незаконних заволодінь земельних ділянок та підприємств, а такоє контролюють певну частину будівельного бізнесу на території Києва.

"Поліцейські провели санкціоновані обшуки в головному офісі групи компанії. Вилучили один мільйон гривень та 15 тисяч євро готівкою, а також фінансово-господарську документацію. Вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти та рахунки компаній", — додали в Нацполіції. 

Наразі Подільська окружна прокуратура міста Києва відкрила провадження за фактом вчинення дій, направлених на підрив національної безпеки та підтримання держави-агресора після силового вторгнення на територію України (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Зазначимо, що правоохоронні органи не називають мережу, про яку йдеться у повідомленнях. Утім, за даними співрозмовника "Української правди" у правоохоронних органах, йдеться про мережу Tarantino family, до якої входять ресторани Murakami, "Папа Джон", "Хачапурі і Вино", "Рукола", Alcohol, Spezzo, "Буффаліно", "Компот" та інші. У самій компанії цю інформацію поки не прокоментували, не підтвердили і не спростували. 

Спротив російській окупації, день 98