Владу Києва закликають встановити біотуалети для військових біля госпіталю

Столичну владу закликають встановити біотуалети для військовослужбовців біля НВМКЦ "Головний військовий клінічний госпіталь".

Відповідну петицію на сайті Київської міської ради зареєстрував український захисник Олексій Самойленко.

У тексті звернення йдеться про те, що через повномасштабну війну багато військовослужбовців звертається за медичною допомогою. За словами Самойленка, понад 500 наших захисників щодня зайдуть у поліклініку військового госпіталю та до "Головного військового клінічного госпіталю". Така кількість людей, що очікує в чергах доволі довгий час, потребує безперешкодного доступу до вбиралень.

"Очікування в чергах та на прийомах займає багато часу, а громадських вбиралень просто катастрофічно не вистачає! Це призводить до антисанітарії й порушення норм поведінки, оскільки громадяни змушені справляти свої природні потреби просто на вулиці", — йдеться в петиції.

Аби розв’язати цю проблему автор звернення закликає облаштувати прилеглу до госпіталю територію біотуалетами за бюджетні кошти з розрахунку 500 осіб на день.

"Військовослужбовці заслуговують поваги! Вони жертвують своїм здоров’ям та життям заради того, щоб здобути перемогу для українців та України", — підсумовує автор.

Підписати петицію можна за цим посиланням. На момент публікації цього матеріалу, звернення має 359 з 6000 необхідних голосів.

Нагадаємо, раніше кияни просили владу Києва не будувати на Лисій горі меморіальне військове кладовище. У чому причина — читайте тут.