В Киеве покажут видеопроекцию, посвященную «Щедрику»: дата и место
Фото: facebook.com/StateArtsAgency

В выходные, 25 и 26 декабря, с 17:00 до 23:00 на Михайловской площади в рамках культурного проекта «Щедрик. Магия Рождества» покажут видеопроекцию об истории «Щедрика».

Яркую 2D и 3D анимацию будут транслировать на здание Дипломатической академии Украины.

Фото: facebook.com/StateArtsAgency

В видеопроекции будут представлены четыре исторических этапа «Щедрика»: языческий период и украинский контекст песни, европейский, американский период и современность. Во время трансляции видеопроекции будет музыкальное сопровождение. 

Вход — свободный.

 
Щедрик: магія Різдва / Shchedryk: celebrating Christmas magic

✨ Відчуйте магію Різдва та вайб української мелодії, яка завоювала світ. 😉 Дивіться святковий концерт у м. Києві на Михайлівській площі, під час якого прозвучить як відома мелодія «Щедрик», так й інші українські різдвяні колядки та пісні у виконанні відомих українських співаків, знаних хорів та оркестрів. 📌 Організатор: Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти Ви побачите відеомапінг з історією «Щедрик». У яскравій 2D та 3D анімації на будівлі Дипломатичної академії України, що на Михайлівській площі, будуть представлені чотири історичні етапи Щедрика: язичницький період та український контекст пісні, європейський, американський період та сучасність. 📌 Організатор: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine Міністерство культури та інформаційної політики України Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти ❄ Проєкт реалізується за підтримки Посольства США в Україні та Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Авторка наративу проєкту — Тіна Пересунько, засновниця ГО «Інститут Леонтовича». Айдентика проєкту — Максим Шаповал, студент інституту Projector, курс Identity. Photinus studio — автори мультимедійної інсталляції та відеомапінгу (режисер — Олексій Сай). Партнер — Kyiv Academy of Media Arts, курс New Media. Технічний партнер мультимедійної інсталяції — компанія Epson.

Posted by Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти on Saturday, December 18, 2021