Бельгійська вівчарка Бакс із росгвардії вивчила команди українською й готова служити у Нацгвардії
Фото: facebook.com/ngu.south

Українські військові змогли приручити бельгійську вівчарку на прізвисько Бакс, яка раніше служила у росгвардії, та навчити собаку командам українською мовою. Про це виданню "Сьогодні" розповів Юрій Шутяк, який очолює Миколаївську обласну громадську організації зі сприяння обороні України. 

За його словами, вівчарка потрапила до українських військових ще у квітні, після того, як наші захисники розгромили окупантів у Миколаївській області. У розбитому підрозділі російських військ було чотири-п'ять собак — усі вони розбіглися. Але Бакс, на якому була амуніція, два тижні не давався нікому до рук, поки одна із місцевих жительок не змогла його приручити. 

"Одна із місцевих жительок, Валентина, змогла його приручити. Вона виставляла їжу, щоб підгодовувати пса. Також у Валентини у дворі була своя вівчарка, сука. Таким чином, цей пес і опинився у Валентини. Було навіть таке, що жінці пропонували гроші за цю собаку, потім почали погрожувати. Довелося втрутися мені. Тепер ця вівчарка захищає Миколаївську область", — розповів Шутяк. 

Він зазначив, що вівчарка із росгвардії менш ніж за місяць вивчила команди українською мовою. Зовсім скоро вона приступить до служби у лавах Нацгвардії. Поки ж батальйон, у якому служить пес, перебуває у резерві. 

"Пес розумний, чудовий. До свої обов'язків приступить зовсім скоро. Що стосується команд українською мовою — вони дублюються жестом і голосом. Іншими словами, пес прийняв українську мову і почав її розуміти", — пояснив Шутяк.

Бельгійська вівчарка Бакс із росгвардії вивчила команди українською і готова служити у Нацгвардії

Бельгійська вівчарка Бакс із росгвардії вивчила команди українською й готова служити у Нацгвардії Бельгійська вівчарка Бакс із росгвардії вивчила команди українською і готова служити у Нацгвардії
Спротив російській окупації, день 80